TENISOVÝ KLUB SK BRNO-BOSONOHY

642 00  BRNO, HOŠTICKÁ ULICE 2a ; tel.+420 722 945 041; email:info@tkbrnobosonohy.cz



Sezona 2014

Závodní hraní

      Soutěží zúčastnilo 9 družstev:dospělí „A“, dospělí „B“, dorost, starší žactvo, mladší žactvo, veteráni 45+, veteráni 55+, veteráni ženy a poprvé družstvo babytenisu.

Dospělí „A“ 

      Družstvo hrající divizi pod vedením Lukáše Hanáka bojovalo až do posledního kola o udržení v soutěži, což se nakonec podařilo díky jednomu vítěznému bodu při rovnosti vítězství a porážek u třech družstev. Skončilo na 7. místě s 2 vít. a 5 por.. Naši soupeři byly TC Brno „C“, TK Blansko, TK Spartak Jihlava „B“,TK Uherské Hradiště, ŽLTC Brno „B“, TC-MJ TENIS, SK Tenis Tišnov. Byly to nervy hlavně díky tomu, že hráčky, které u nás hostovali  neměly potřebnou výkonnost a tím jsme nemohli počítat s jejich body. Za družstvo nastupovali Šmíd Petr, Hůza Jakub, Ždimal Alexandr, Hanák Lukáš, Schiller Jaroslav, Svoboda Matouš, Dobšíková Kateřina (H), Martincová Veronika (H), Kopsová Ivana, Kostelníková Petra. Soutěž je velmi náročná a doufejme, že se nám podaří družstvo posílit.

Dospělí „B“ 

      Pod vedením Patrika Ondry měli v KP III. tř. úspěšnou sezonu a skončili na 5. místě se 3 vít. a 4por.. Utkali se s těmito družstvy: TK Tesla Brno „A“, TK Tuřany „A“, TTK ESOX „A“, Start Brno „B“, ASK Lipůvka „A“ a „B“, TK Komárov. Za družstvo nastupovali hráči Schiller Jaroslav, Ondra Patrik, Munteanu Alan, Daniš Radek, Surý Jaroslav, Joura Filip a hráčky Kostelníková Petra, Martincová Veronika (H), Zavadilová Karolína.

Dorost:

      Hrál KP II. tř. a pod vedením Jiřího Kostelníka skončil na 7. místě, s 1 vít. a 6 por.. Toto umístění bylo způsobeno hlavně tím, že před soutěží se zranila jedna hráčka a její náhradnice neměly potřebnou výkonnost. Družstvo nastupovalo v sestavě Daniš Radek, Joura Filip, Joura Štěpán, Chyba Jakub, Křivánek Stanislav, Veselá Karolína, Danišová Veronika, Edenová Ema a utkalo se s těmito soupeři: Sokol Lanžhot, Jiskra Otrokovice, TK Bystřice p. H. „A“, TK Tesla Brno, TK Tuřany, TK Natali, Slovan Hodonín. V sezóně 2015 by družstvo mělo hrát o předním příčky, jelikož družstvo bude kompletní a bude posíleno o dvě nové hráčky.

Starší žactvo:

      Bohužel družstvo starších žáků, které hrálo KP II. tř. pod vedením Kostelníkové Aleny ml. skončilo na posledním místě bez vítězství. Toto bylo způsobeno tím, že zde hrálo družstvo mladších žáků doplněno pouze o Stanislava Křivánka. Družstvo hrálo ve složení Křivánek Stanislav, Zavadil Tomáš, Joura Matyáš, Klajbl David, Hadraba Slavomír, Ondra Vojtěch, Pražanová Silvie, Andrová Malvína, Fabíkové Terezie, Matýšková Romana proti TK Tesla Brno, TC Brno „C“, TK Spartak Jihlava „C“,BTK Ingstav, TK Mosilana Brno, TK Znojmo „B“, TJ Žďas Žďár nad Sázavou. Je škoda, že družstvo sestoupilo, protože toto družstvo v roce 2015 bude velmi silné.

Mladší žactvo:

      Nejúspěšnější družstvo v této sezóně pod vedením Kostelníkové Aleny st. vybojovalo 2. místo v KP II. tř., s 6 vít. a 1 por., kdy za soupeře měli družstva Spartak Jihlava „C“, TK Znojmo, Sokol Bedřichov, TK Tuřany, Sokol Letovice, TK Znojmo „B“, TJ Žďas Žďár nad Sázavou. Za toto družstvo nás vzorně reprezentovali: Joura Matyáš, Zavadil Stanislav, Hadraba Slavomír, Kříž Jaroslav, Klajbl David a hráčky Pražanová Silvie, Andrová Malvína a Fabíková Terezie.

Babytenis:

      V letošním roce jsme poprvé přihlásili do soutěže družstvo baby tenisu. Pod vedením Kostelníkové Aleny ml. se toto družstvo utkalo s družstvy TJ Žďas Žďár nad Sázavou, Spartak Jihlavy, HTK Třebíče, Sokol Jemnice, TK Třebíč a TK Bystřice n. Perštejnem. Za družstvo hráli: Hadraba Oliver, Homolová Kateřina, Dudová Veronika, Dostálová Tereza, Urbánková. Nejmladší začínající hráči obsadili 7. místo s 1 vít. a 6 por.. Tato soutěž má jednu nevýhodu, že hráči nejsou registrováni a tím pádem nemůžeme hráčům zabránit v odchodu do jiného oddílu. Tím jsme přišli o dva hráče základní sestavy, kteří před začátkem soutěže přešli do ŽLTC.  Tříletá práce s výchovou těchto hráčů přišla vniveč.

Veteráni 45+

     Družstvo skončilo na 4. místě. Hrálo se dvoukolově. Dvouhry obstarala dvojice Petr Kilián a Ivan Dlugoš. Ve čtyřhře se střídali Radek Koplík, Jiří Koplík a Rosťa Lesák.

Veteráni 55+

     Nejlepší umístění v historii 3. místo. Největší zásluhu měl Pavel Červený a Petr Valenta, kteří odehráli většinu zápasů ve dvouhře, Družstvo doplňovali Jiří Kostelník, Karel Pohanka, Karel Otoupalík a Jaroslav Krásenský.

Veteránky:

     Soutěž se hrála dvoukolově, pro malý počet družstev. Umístění na 4. místě.

Turnaje:

Starší žactvo:

      Ve dnech  28.6.-30.6. 2014  se konal turnaj starších žáků a žákyň  PRAPAC CUP“, kterého se zúčastnilo, 26     žáků a 25 žákyň.  Z našich hráčů postoupil do semifinále Skřivánek Stanislav ve čtyřhře.

Výsledky:

Žáci:

Dvouhra:    1. Rybář Alex – TC MJ-Tenis

                          2. Zapletal Josef – TC Staré Město

Čtyřhra:      1. Zapletal Josef – TC Staré Město, Melichar Tomáš – TC   BORS CLUB-STK Břeclav,

                          2. Navrátil Filip – TC Brno, Tejkal Marek – ŽLTC Brno

Žákyně:

Dvouhra:    1. Kocí Kateřina – TC MJ-Tenis

                           2. Švendová Denisa – Jiskra Otrokovice

Čtyřhra:      1. Holišová Alexandra – TC MJ-Tenis, Slivková Simana –LTC Hodonín

                           2. Kuncková Martina, Sýkorová Barbora – obě ŽLTC Brno   

Dorost:

       Další turnaj „Memoriál Zdeňka Kocmana“ dorostenců se uskutečnil ve dnech 12.7.-14.7. 2014 za účasti 25 dorostenců, bez naší účasti. Tento turnaj už má také tradici a tím i velmi slušnou účast.  

       Výsledky:

Dvouhra:    1. Bugaj Martin - TK SK Zlín

                          2. Zápotočný Ladislav – TC Austerlitz

Čtyřhra:      1. Slaný Ondřej – TK Znojmo, Dufek Ondřej – HTK Třebíč

                          2. Zápotočný Ladislav – TC Austerlitz, Skupil Jakub – TC Brno

Rekreační hraní

7. ročník Bosonožské ligy rekreantů

    Od května do září byla hrána soutěž jednotlivců pod názvem Bosonožská liga rekreantů (BLR). BLR se zúčastnilo 24 rekreačních hráčů systémem každý s každým ve dvou skupinách po 12 hráčích. Prvních 6 z každé skupiny postoupilo do finálové skupiny o 1 - 12. místo, ostatní hráli ve skupině o umístění na 13. - 24. místě. Vítězný zápas byl ohodnocen 2 body.

        „Nultý“ ročník Tenisového turnaje ve smíšené čtyřhře rekreantů

         V sobotu 9. 8. 2014 byl na zkoušku uspořádán „Nultý ročník“ tohoto turnaje. Turnaji přálo počasí při účasti 5 párů. Po ukončení a vyhlášení výsledků následovala družná zábava, která se protáhla do pozdních večerních hodin.

Vítězem turnaje se stali bez porážky manželé Lesákovi.

Konečné výsledky:       

 

Dvojice

Sety

Body

1

Lesáková, Lesák

8:1

8

2

Týnovská, Krásenský

6:4

6

3

Průšová, Červený

4:6

4

4

Pazourková, Pražan

4:7

2

5

Šrutková, Šrutka

3:6

0

10. ročník tenisového turnaje o pohár starosty ÚMČ

        Tento ročník byl zahájen v pátek 19. 9. a dohrán v sobotu 20. 9. 2014, kdy na závěr ve večerních hodinách vyhlášení výsledků. Turnaj zahájil starosta ÚMČ RNDr. A. Jiaxis. Ředitel turnaje ing. Pavel Červený seznámil účastníky s hracím řádem.

        Turnaj mužů se hrál za účasti 15 dvojic obvyklým způsobem ve 3 skupinách po 5 dvojicích. Z každé skupiny postoupili první dvě dvojice a nejlépe umístěné dvojice na 3. místě.

        Turnaj žen se hrál ve 2 skupinách, kde první dvě z každé skupiny postoupily do semifinále.

Konečné výsledky

Muži:

        Čtvrtfinále:

Červený, Krásenský – Valenta, Surý  0:2 (3:6;4:6)

        Dostál, Hökl – Kilián, Kolísek 2:0 (6:3;6:4)

        Hlava, Polášek – Floder, Vaverková 0:2 (2:6;3:6)

        Čarvaš, Feith – Dlugoš, Koplík R. 2:0 (6:3;6:4)

       Semifinále:

       Valenta, Surý - Dostál, Hökl 2:0 (6:3;6:4)

       Čarvaš, Feith - Floder, Vaverková 1:2 (4:6;6:2;4:10)

       O 3. Místo:

       Čarvaš, Feith – Dostál, Hökl 2:0 (7:5;6:3)

       Finále:

       Floder, Vaverková – Valenta, Surý 2:0 (6:3;6:3)

Ženy:

       Semifinále:

       Hanáková - Průšová 2:0 (6:2;6:3)

       Křivinková - Malá 2:0 (6:2;6:2)

       O 3. Místo:

       Malá – Průšová 2:0 (6:2;6:2)

       Finále:

       Křivinková – Hanáková 2:0 (6:3;7:6)

Společenské akce 

       Závěrečný večírek na ukončení sezony 2014 s vyhodnocením soutěží se konal  3.12.2011 tradičně v Ostopovicích.  Nejúspěšnější bylo družstvo mladšího žactva, které skončilo na 2. místě a družstvo Veteráni 55+, které obsadilo 3. místo. Neúspěchem je umístění staršího žactva, které sestoupilo. Setkání zahájil předseda tenisového klubu Čestmír Kříž. Závěrečné zhodnocení sezony provedl tradičně Jiří Kostelník. Po krátké diskuzi následovala volná zábava s živou hudbou kapely „Vladislava Štěrbáčka“ a  tancem, která se protáhla do pozdních večerních hodin.